Zoek

Camelina

olIE

Deze kruidachtige plant werd oorspronkelijk geteeld in de Franse regio Vendée en werd slechts één keer per jaar geoogst. De biologisch afbreekbare olie die wordt gewonnen uit de zaden is bijzonder rijk aan omega-6 en 9.


We hebben deze luxe olie opgenomen in romige texturen die pluizig haar glad maakt en onder controle brengt, en je laat genieten van een aromatische houtachtige geur.

 

'Even frizzy hair can find its better nature'

CAMELINA

OLIE

Natuurlijke olie gewonnen uit Camelina zaad is rijk aan omega-9. Onze botanici zeggen dat het dankzij de luxueuze textuur en de milde geur ook een ideale moisturizer is voor de huid, en geschikt als massageolie.

Nog een geheimpje: Camelina olie geeft glans en is pluis de baas. Daarom geeft het absoluut de meest gladde lokken. 

De zaden

Camelina is een krachtige plant met een willig voorkomen. Het groeit goed in gematigde klimaatzones en wordt vaak verward met onkruid. Maar, oordeel deze krachtige plant niet op zijn warrige stengels! De zaden hebben een onmiskenbare oranje kleur. Voordat de zaden worden geoogst voor gebruik, rijpen ze eerst in zaaddozen.

Een beetje geschiedenis

Tot in de jaren ’40 was Camelina een belangrijk olie-gewas in Oost- en Centraal-Europa. De Amerikaanse staat Montana begon in 2009 met het verbouwen van Camelina om biobrandstof te produceren voor de Amerikaanse luchtmacht. Inmiddels beschouwt ook de commerciële luchtvaart Camelina als een potentiële bron van groene energie.

 

Camelina is dus een de plant die blijft geven.

Wij kiezen voor Camelina

Onze chemici hebben ontdekt dat de omega-9 in Camelina olie slijtage helpt te voorkomen. De zachtheid maakt Camelina olie een ideale moisturizer voor de huid.

 

Bovendien is Camelina ook uitstekend voor je haar: het strijkt elke haarvezel mooi glad. 

Producten uit de Camelina lijn:

CAMELINA
SHAMPOO

CAMELINA
CONDITIONING BALM

CAMELINA
Frizz antidote

CAMELINA
MASKER