Zoek

Geranium

ESSentiËlE olIE

Onze zoektocht naar de beste botanische ingrediënten van de wereld leidde ons naar Geranium, een bijzonder heldere en kleurrijke bloem.

Ons precieze destillatieproces geeft ons een uitzonderlijke en duurzame essentiële olie afkomstig van deze delicate bloemknop. We gebruiken deze olie in rijke formules ontworpen om gekleurd of dof haar te laten stralen.
Ervaar glansrijk en levendig haar.

 

'Even coloured or dull hair can find its better nature'

GERANIUM

ESSENTIËLE OLIE

Geranium staan bekend om zijn prachtige, levendige kleuren.

 

Mocht je de plant zelf niet meer voor de geest kunnen halen dan herinner je je misschien nog wel de geur van deze plant. Lekker is anders; voor sommigen is de geur zelfs ondraaglijk, ware het niet dat de plant het fantastisch doet als anti-muggenmiddel.

  
Een beetje oneerbiedig is het wel, want Geranium planten produceren ook een heerlijke essentiële olie die fantastisch is voor het haar.


De geurige olie uit Geranium bezit enorm krachtige antioxidanten en heeft rustgevende eigenschappen. 

geranium

De zaden

Eeuwenlang was de plant afhankelijk van stekproductie. Pas in 1962 slaagden kwekers erin om het eerste succesvolle Geranium zaad te ontwikkelen.

Onze chemici halen de essentiële olie daarentegen uit de plant zelf; door middel van stoomdestillatie van de stengels en de bladeren. De geur is afhankelijk van de leeftijd van de plant. Ee

geranium

Een beetje geschiedenis

Hoewel Geraniums voor het eerst in Zuid-Afrika werden ontdekt, kennen we ze al 200 jaar als vaste plant in Amerikaanse tuinen. Ze zijn ook zeer populair in het Middellandse Zeegebied. Ze kunnen daar in vrijwel elke grondsoort groeien.

 
De plant is door de eeuwen heen geprezen om zijn indrukwekkende veelzijdigheid en aanpassingsvermogen.
geranium

Wij kiezen voor Geranium

Geranium wordt op grote schaal gebruikt in de aromatherapie. Het kan helpen bij hormoonschommelingen, stress, en angstgevoelens.

 

Zelfs de eeuwenoude schoonheidsiconen gebruikten Geranium olie om de gezondheid van hun huid te verbeteren. Het werd er mooi en stralend door.
Tip: meng een paar druppels Geranium olie door de conditioner of shampoo en je haar zal glanzen als nooit tevoren. 

Producten uit de Geranium lijn:

GERANIUM
SHAMPOO

GERANIUM
CONDITIONing balm

GERANIUM
SHINE VINEGAR

GERANIUM
MASKER