Zoek

Saffloer 

oLIE

Saffloer, een zoete oranje bloem waarvan de olie bijzonder rijk is aan lipiden. We werden geïnspireerd door de oude Egyptenaren, die Saffloer olie gebruikten als een voedende zalf.


We hebben deze uitzonderlijke biologisch afbreekbare en hernieuwbare olie verwerkt in rijke, romige texturen. Voed en hydrateer droog haar intens, en laat je zintuigen genieten van de heerlijke Oosterse geur. 

'Even dry hair can find its better nature'

SAFFLOER

OLIE

Saffloer olie is één van de meest wonderbaarlijke giften van Moeder natuur, biologisch afbreekbaar en 100% duurzaam.

Wanneer het vlezigste deel van de bloem wordt ingedrukt raakt de aparte smaak, en kleur van de plant, verloren. Onze chemici hebben ontdekt dat olie uit Saffloer opvallend rijk is aan vitamine E en omega 6 en 9. Daarnaast is Saffloer ook nog eens rijk aan gezonde vezels.

De zaden

De diepe wortels van Saffloer gedijen het beste in een droge omgeving met seizoensgebonden regen. Misschien heb je deze distel-achtige plant met zijn scherpe punt bladeren en mooie bloemen (geel, oranje of rood) zelfs weleens gezien. Elke tak bevat ruim 15 tot 20 zaden per bloemhoofd.

Een beetje geschiedenis

Wist je dat Saffloer een van de oudste gewassen is die de mens kent?

 

De oude Egyptenaren gebruikten Saffloer om kleurstoffen en bloemenkransen mee te maken. Tegenwoordig wordt de plant geteeld over de hele wereld: bijvoorbeeld in Kazachstan, Argentinië, India, Mexico en in de Verenigde Staten.

safflower trust

Wij kiezen voor Saffloer

Saffloer is een veelzijdige plant: van het kleuren van smaakstoffen voor voedsel tot medicinale doeleinden, botanici blijven zich over de vele toepassingen van deze plant verbazen.

 

Zo helpt de voedende kracht van Saffloerzaad ook nog eens bij de bescherming van je haar en tegen uitdroging tijdens strenge winters. Dus: zeg ja tegen Saffloer!

Spice up your hair!

Producten uit de Saffloer lijn:

SAFFLOER
SHAMPOO

SAFFLOER
CONDITIONING BALM

SAFFLOER
SOFTNESS SALVE

SAFFLOER
MASKER